COACHING


Iemand wees het me aan en ik vond het zelf..

 


Is gespreksbegeleiding iets voor jou ?

Gespreksbegeleiding betekent dat ik een stukje met je meeloop.  Jij brengt in waar je mee zit, jij vertelt, ik stel vragen, soms vertel ik wat. We ontrafelen samen wat de essentie is van je vraagstuk, hoe je er aan komt en hoe we een doel kunnen bereiken. Ik geef je feedback over hoe ik je ervaar, wat ik van je zie en hoor. Soms spelen we een stukje toneel. Zo kan ik je

vragen om de verschillende mensen in je omgeving eens even op het toneel te zetten en te typeren. Soms geef ik je een opdracht mee, bijvoorbeeld om iets te onderzoeken, of iets uit te proberen. We kunnen afspreken dat je me geregeld een reflectie stuurt over de mail. We zoeken een werkwijze die het beste bij jou past, jij bepaalt waar je aan wilt werken.

 

Een sessie duurt 1 uur. De eerste sessie is bedoeld om te kijken of we samen kunnen werken en om je vragen helder te krijgen. Als het klikt spreken we af met welke frequentie we verder gaan. Meestal spreken we tussen de 6 en 10 sessies af. De gesprekken zijn strikt vertrouwelijk. 

Om een idee te geven waar coachen over kan gaan, geef ik een aantal voorbeelden van problemen waar ik met mijn klanten aan gewerkt heb.

 • Een office manager van een interim kantoor, wilde graag meer autoriteit verwerven ten aanzien van haar medewerkers en haar opdrachtgevers.
 • Een verkoopdirecteur die net gepromoveerd was tot algemeen directeur wilde begeleiding bij het invullen van zijn nieuwe functie, en zijn persoonlijke ontwikkeling van verkoop specialist naar generalist.
 • Een senior ingenieur werd een aantal keren gepasseerd voor een leidinggevende baan, en wilde uitzoeken wat hij in zijn gedrag kon veranderen om wel een leidinggevende baan te krijgen.
 • Een vrouw werd zwaar overspannen en wilde leren nee zeggen, grenzen stellen, een geschikte baan en een leuke vriend vinden.
 • Een jonge veelbelovende junior accountant had het gevoel niet helemaal op zijn plek te zitten en wilde onderzoeken waar hij zich echt thuis zou kunnen voelen.
 • Een jonge vrouw kreeg haar leven maar niet georganiseerd en wilde daaraan verhelpen.
 • Een project ingenieur bij een Telecom bedrijf wilde meer procesgericht gaan werken
 • Een maatschappelijk assistent wilde een eigen zaak beginnen en wilde begeleiding bij de start van zijn bedrijf. 

Loopbaanbegeleiding:

U wilt de kwaliteiten van uw personeel effectiever inzetten?  U wilt een objectief en goed onderbouwd inzicht verkrijgen in het potentieel van uw medewerkers?

Dan is het zinvol om te kiezen voor loopbaanbegeleiding:

U krijgt in korte tijd inzicht in de motivatie, de sterke en zwakke kanten, de ontwikkelingsmogelijkheden en de aandachtspunten van uw medewerkers.  Op deze manier kunt u het talent binnen uw organisatie beter benutten.


Waarom professioneel loopbaanonderzoek?

 • U wilt de mobiliteit in uw organisatie vergroten en uw medewerkers breder inzetbaar maken.
 • U wilt achterhalen waarom bepaalde werknemers niet meer optimaal functioneren.
 • Uw organisatie bevindt zich midden in een verandering en u wilt een beter inzicht krijgen in de competenties van uw medewerkers, zodat u een duidelijk beeld krijgt van de mogelijkheden en knelpunten van uw medewerkers.

Als de wikkels er af zijn schittert de ware kern.

Onze aanpak is liefde- en humorvol, maar ook confronterend.  Wij vertrouwen op ons hart en onze intuïtie, maar blijven ook nuchter kijken naar de feiten en de cijfers, naar die realiteit.

Verder maken wij dankbaar gebruik van de brede ervaring opgedaan tijdens onze loopbaan.
Wij maken gebruik van cookies

De website van Ellen Geers maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het Meer Info