HR CONSULTANCY


“Men moet de mensen niet leren wat ze moeten denken, maar hoe ze moeten denken.”


Ellen Geers, Coaching & HR Consulting biedt o.a. ondersteuning in de volgende gebieden:

 • Generalistische HR werkzaamheden (administratie, adviseren, uitvoerend,…)
 • HR Business Partner
 • HR Interim Management
 • Rekrutering & selectie
 • Payroll werkzaamheden (administratie, uitvoerend,…)
 • Training & development
 • Talent Management

 

U heeft tijdelijke expertise of support nodig naar aanleiding van:

 • Een tijdelijke vervanging, overbrugging
 • reorganisatie
 • overname of integratie
 • verandering, overgang
 • start-up
 • expansie
 • projecten waarvoor spedifieke kennis nodig is...

Dit is precies wat Ellen Geers, Coaching & HR Consulting u kan bieden.


Testimonial - Jelle Vandenbulcke - Zaakvoerder Confiserie Vandenbulcke

Confiserie Vandenbulcke werd opgestart door mijn grootouders, André & Olga Vandenbulcke, in 1949. Wij produceerden in die tijd truffels in de garage. Beetje per beetje werd het bedrijfje groter en groter. Op vandaag wordt het bedrijf geleid door de tweede en derde generatie en produceren we een grote verscheidenheid aan pralines, zeevruchten, seizoensgebonden producten, etc… Het Management ondervond meer en meer dat ons snel groeiend bedrijf geen ruimte of plaats gemaakt had voor het uitschrijven van bepaalde structuren, processen en procedures. Het onthaal van de nieuwe medewerkers in aanloop van het hoogseizoen werd niet voldoende opgevangen. Ook kregen we te maken met een grote diversiteit aan culturen, leeftijden en talen in de pool van uitzendkrachten die elk jaar tijdens het hoogseizoen komen werken. Wij ondervonden problemen qua opleiding, opvolging, motivatie en sturing van onze medewerkers.
Bij een netwerkevent leerde ik Effectis kennen. Zij konden als HR Partner ons professionele hulp bieden om ons HR beleid in kaart te brengen, procedures uit te schrijven en nadien ook te implementeren.

Samen met Ellen Geers, HR partner bij Effectis werd gekeken of het bedrijf niet kon genieten van bepaalde subsidies. Via het IPV zijn we gestart met het uitvoeren van een HR scan. Uit deze scan worden dan een aantal prioriteiten gedestilleerd en pijnpunten die in actieplannen worden samengevat. Ellen is eerst gestart met het bevragen van alle medewerkers. Zij wou polshoogte nemen van wat er reeds bestond, wat er goed liep en waar er duidelijk verbeteringen moesten aangebracht worden. De acties die als prioritair moesten aangepakt worden, waren procedures en processen uitschrijven om het bedrijf klaar te stomen voor het nieuwe aankomende hoogseizoen. Het management, de ploegchefs en de vaste medewerkers hadden nood aan hulpmiddeltjes, handvaten om de instroom van nieuwe medewerkers mee op te vangen. Daarnaast werd ook duidelijk dat er ook prioritair moest gekeken worden naar kennismanagement.

Naast het uitwerken van een onthaal procedure, een onthaal brochure, info sessies, peter- en meterschap heeft Ellen ook alle competenties in kaart gebracht en een rotering systeem geïmplementeerd, zodanig dat de kennis werd gedeeld. Zelfs bij het Management werd er gekeken naar een back-up plan.

Aangezien uit de HR Scan ook heel duidelijk naar voor was gekomen dat er heel wat acties konden gebeuren rond duurzame diversiteit, competentieontwikkeling, organisatievernieuwing, werkbaarheid, werkvermogen, werkgoesting…… hebben we beslist om ook een loopbaan diversiteitsplan in te dienen. Eens de prioritaire zaken waren uitgewerkt, hebben we samen met Ellen gefocust op andere processen, zoals performance management, ontwikkeling van medewerkers, retentiebeleid, aanwervingsprocedures, loonbeleid,…..

Alle verschillende functies werden in kaart gebracht, welke bedrijfscompetenties waren er nodig, welke waren de bedrijfswaarden, de gedragsindicatoren, etc…. Functiebeschrijvingen werden opgesteld en alle competenties in een matrix structuur gegoten. Van zodra dat er stond, konden we gaan kijken waar de knelpunten zaten. Wie moest welke opleiding krijgen? Een opleidingsplan was in de maak. On the job training, taalcursussen, vaardigheidsopleidingen, roteren, etc…

Hoe zouden we dit alles gaan evalueren? Welke formulieren zouden we hiervoor gebruiken? Wie zou deze evaluaties uitvoeren? Wanneer moeten deze gebeuren? Opleiding werd voorzien.
Er werden contacten gelegd om met een inhouse partner te werken voor het managen van de instroom aan uitzendkrachten. Maar ook het onthaal, de opvolging, dossierbeheer, etc.
Overlegmomenten tussen het management werden vastgelegd, communicatie stromen naar de medewerkers werden uitgezocht, de werking binnen de organisatie werd onder de loep genomen, werkbaarheid van bepaalde processen werd bekeken en nog zoveel meer…

Heel dit project was een uiterst boeiende periode. Het was leerrijk, vernieuwend voor de werking binnen Confiserie Vandenbulcke en zeker nodig om de volgende jaren beter voorbereid te zijn voor de groei van het bedrijf.

Jelle Vandenbulcke


Testimonial - Ilse Vandewiele - zaakvoerster Eribo

“Ellen heeft op 4 jaar tijd heel wat veranderingen teweeg gebracht bij Eribo, stijlbouwers. Haar inzet en enthousiasme heeft Eribo naar een hoger niveau gebracht, de teamspirit binnengehaald, en tegelijkertijd procedures en structuren neergezet. Op vandaag zitten we met een heel mooi team en sterke funderingen. En dat is grotendeels aan haar te danken. Ellen zal altijd deel blijven uitmaken van de Eribo-familie, als medewerkster gedurende zovele jaren, als klant, als vriendin. Ze blijft altijd welkom.”


Testimonial - Katja Kosolosky - HR Manager Nutriad NV

Ik heb Ellen enkele jaren geleden voor de eerste keer ontmoet in het kader van een coaching opdracht.  Haar down-to-earth aanpak sprak me wel aan dus sindsdien heb ik meermaals beroep op haar gedaan voor verschillende projecten.

Zo deed Ellen voor onze organisatie een HR scan, een volledige doorlichting van het HR beleid met al zijn sterktes en zwaktes.  Van een brainstorming over cultuur en waarden binnen ons bedrijf tot de persoonlijke bevraging van een heel aantal medewerkers, Ellen bracht perfect in kaart waar onze werkpunten lagen en hielp ons met het ontwikkelen en uitvoeren van een actieplan.  Het evaluatiesysteem werd herbekeken, functiebeschrijvingen kregen een update en onze HR processen werden in een handboek uitgeschreven.

Naast deze grotere projecten bleef Ellen ook steeds betrokken in meerdere groeps- of individuele coaching trajecten.

Ellen is van alle (HR)markten thuis en is daardoor mijn inziens zeer sterk in de KMO markt.  Wij blijven zeker in contact voor toekomstige projecten!


Testimonial - Delphine Vantomme - Zaakvoerder MENS

Ik heb Ellen voor de eerste keer mogen ontmoeten bij een gemeenschappelijke klant. Ik verzorgde het luik uitzendarbeid en Ellen was er om het ganse HR gebeuren in goede banen te leiden. Van onze eerste ontmoeting, was ik onder de indruk van haar menselijke en pragmatische aanpak. We hebben voor onze gemeenschappelijke klant samen een inhousemodel uitgewerkt, wat een duidelijke verbetering naar onthaal, kwaliteit, retentie, verzuim, … heeft teweeggebracht. Ook hebben wij dergelijke constructies opgezet bij andere Westvlaamse KMO’s, telkens met dezelfde meetbare successen.

 

Ik kan Ellen omschrijven als een zeer correcte dame met een zeer degelijke kennis omtrent het ganse luik HR én die bovendien thuis is in de KMO-markt.

Als je het mij vraagt, is Ellen een absolute meerwaarde als je op zoek bent naar een hands-on dame met een stevige portie know-how !'

 

Delphine - zaakvoerder MENS
Wij maken gebruik van cookies

De website van Ellen Geers maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het Meer Info