OUTPLACEMENT


“Alleen de enorme inspanningen die het leven van ons vergt leren ons de goede dingen ervan waarderen.”

“De mens die in een crisis verkeert, vertrouwt vaak niet meer op een gesprek, omdat de belangrijkste voorwaarde daartoe - het vertrouwen - voor hem teloor is gegaan.” Wij willen dat vertrouwen terug opbouwen samen met uw (ex)medewerker.

 


Gedwongen beëindiging is nooit prettig, maar soms onvermijdelijk

De aanleiding om, al dan niet gedwongen, afscheid te nemen van uw werknemer kan divers zijn: reorganisatie, economisch mindere tijden, bedrijfsverplaatsing, uit de functie gegroeid zijn, de wens tot verandering van de loopbaan of onverenigbaarheid van karakters.

Gedwongen beëindiging is nooit prettig, maar soms onvermijdelijk.  Om op een goede manier afscheid te nemen kunt u uw werknemer middels outplacement laten ondersteunen bij de zoektocht naar een andere werkkring.

Voor een effectief outplacementtraject zijn mensenkennis, kennis van de arbeidsmarkt en een heldere aanpak noodzakelijk.

Middels het outplacement traject helpen wij uw medewerker om het baanverlies te verwerken, het zelfvertrouwen te versterken, om kennis en contacten uit te breiden en zicht te realiseren dat verandering nieuwe kansen biedt.

 

 

 


Testimonial - Louis De Ridder - Lean Specialist Europe, Middle/Far East

Eind 2009, na 30 jaar dienst bij dezelfde firma, was ik slachtoffer van een wereldwijde reorganisatie waarbij, in Europa alleen al, meer dan 400 mensen de firma moesten verlaten. 
Na dergelijk lange termijn was dit het laatste waar ik aan dacht. Ik was gegroeid in die firma van productie-arbeider tot Production Manager, tot European Lean Manager, met daartussenin allerlei verschillende posities in diverse departementen. 
Ik was, en ben nog steeds deze firma dankbaar voor de kansen die ik kreeg. 
Dus, na 30 jaar was dit een enorme klap. Ik dacht dat ik een significant verschil maakte in die firma en de teleurstelling was dus erg groot. 
De ontslagregeling hield een outplacement formule in en op die manier kwam ik terecht bij Ellen Geers. 
Mijn verwachtingen waren niet echt groot aangezien ik een soort "self made man" was binnen die ene firma. Ik had ook niet de standard adelbrieven zoals schooldiploma's en dergelijke, enkel opleidingen die ik via de firma en op eigen initiatief had gevolgd gedurende mijn carriere.  Dat gaf me niet echt veel zelfvertrouwen en nog minder vertrouwen naar een toekomstige job die paste in mijn ambitie. 
Ellen heeft daar voor mij een doorslaggevende rol gespeeld door me aan te tonen dat "officiële adelbrieven" niet altijd hoeven indien je maar duidelijk kon maken wat je capaciteiten zijn door je opleidingen, maar vooral de dingen die je bereikt hebt te accentueren. 
Gedurende mijn zoektocht naar een volgende job heeft Ellen me ook erg goed gecoacht door ook duidelijk aan te brengen wat NIET zou werken voor mij. Ik had de neiging om snel op elke aanbieding in te gaan omdat je automatisch denkt dat een 50 plusser niet zoveel meer te kiezen heeft uit een hoog aanbod. Ellen bleef me echter motiveren om mezelf niet te onderschatten en om kieskeurig te blijven. 
Tegelijkertijd bleef Ellen gefocussed op resultaten maar nooit zonder die o zo belangrijke menselijke toets van haar. Ze geeft je zelfvertrouwen, ze geeft je professionele raad ook als dat soms enigszins kritisch kan overkomen, maar uiteindelijk merk je dat al deze aspecten leiden tot een goed eindresultaat. 
Dit alles heeft me gebracht tot de situatie waarin ik me nu bevind. Ik heb een job die perfect bij me past, op een hoger niveau dan waar ik ooit ben geweest en zelfs met reële aanbiedingen op promotie. 
Wat ook nog moet vermeld worden is dat Ellen, zelfs na 6 jaar en zelfs nadat ze zoveel mensen al heeft ontmoet, zich nog steeds de mensen herinnert en met hen in contact blijft. 
Klasse! 

Louis De Ridder
Albemarle
Lean Specialist Europe, Middle/Far East
Wij maken gebruik van cookies

De website van Ellen Geers maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het Meer Info