TRAININGEN


Wat men moet leren doen, leert men door het te doen

“Tell me, and I will forget

Show me, and I may remember

Involve me, and I will understand”

 


Resultaatgericht leren

Als bedrijfsleider wilt u verandering zien tussen voor- en na. U wilt duidelijk kunnen zien dat uw medewerkers evolueren in hun gedrag, vaardigheden en/of overtuigingen. Dit is ook onze missie! Wij hebben een heel aparte stijl van opleiden en werken steeds door middel van workshops waarbij iedereen aan bod komt en de interactiviteit op allerlei speelse manieren aangemoedigd wordt.

Waar het u en onze trainers om gaat is meer rendement halen uit talent. Om er zeker van te zijn dat het verborgen talent van elke deelnemer boven tafel komt, werken de trainers met een groepsgrootte van maximaal tien personen. Deze kleinschalige intensieve benadering heeft een onmiskenbare impact op de individuele deelnemer én op het groepsgegeven.

Al doende leren

Wij zijn ervan overtuigd dat elk individu meer zal opsteken uit een training als hij/zij ook ervaart wat het theoretische kader voor ogen heeft. Wij laten de deelnemers voelen, oefenen en ervaren, met vallen en opstaan en natuurlijk vooral de humor ervan inzien. Deelnemers gaan steeds naar huis met een positieve boost en zin om al het geleerde verder uit te proberen op de werkvloer. Een medewerker wordt al

snel een waardevollere persoon voor zichzelf en voor uw organisatie!


Leren van een gedreven communicatie specialist

Communicatie is onze specialisatie. Wij bieden geen IT-opleidingen, taal- of financiële opleidingen, maar enkel die opleidingen waar wij een meerwaarde kunnen bieden. In eerste instantie komen wij luisteren naar uw behoeften en aan de hand daarvan zullen wij samen met u een workshop op maat opstellen. Volgende onderwerpen werden in het verleden reeds aangeboden:


Communicatievaardigheden en conflicthantering

In de training communicatievaardigheden en conflicthantering leer je communiceren met meer stevigheid, rust en duidelijkheid. Je onderzoekt hoe je er bewust voor kunt zorgen dat je met jouw manier van communiceren een goed resultaat bereikt. Je gaat aan het werk met jouw eigen stijl, kwaliteiten en ingebakken gewoontes. In de training is veel aandacht voor persoonlijke, directe feedback en zelfreflectie. De opbrengst voor jou en jouw organisatie is meer helderheid in communicatie, minder miscommunicatie en een betere samenwerking! 


Testimonial - Jan Ingelbeen - General Manager Pinguin Flanders

Bij de opstart van mijn uitdaging als General Manager bij Pinguin Flanders in 2010 wou ik de leidinggevenden, zowel op het niveau van ploegchefs als middle management een aantal basisvaardigheden meegeven om de missie & strategie te laten “leven” op de werkvloer: een belangrijke taak voor de hiërarchische lijn.

Ik heb Ellen Geers ingeschakeld om in eerste instantie de basisvaardigheden in het communiceren bij te brengen aan de volledige hiërarchische lijn. Ellen brengt dit op een heel interactieve manier, aangepast aan het niveau van de betrokkenen. Elk jaar werd zij opnieuw gevraagd om telkens een stap verder te gaan met de leidinggevenden. Diverse communicatie vaardigheden werden aangescherpt:  informele feedback gesprekken, disciplinaire gesprekken,  functioneringsgesprekken , situationeel leiderschap, delegeren, motiveren, intervisie sessies, etc…

Sinds vorig jaar gaan we nog een stap verder. Ellen Geers geeft individuele coaching aan de leidinggevenden. Sommigen hebben gewoon een klankbord nodig, anderen krijgen echt begeleiding in hoe ze bepaalde situaties kunnen aanpakken.
Deze investering is een belangrijke stap in de merkelijke verbetering van  Pinguin Flander’s operationele resultaten.


Testimonial - Sabine Declercq - Soubry NV

Toen ik 2 jaar geleden opstartte bij Soubry als HR Manager was het één van mijn doelstellingen om onze ploegchefs te helpen in de uitvoering van hun functie. Het was voor mij snel duidelijk dat zij een heel goede band hadden met de werkvloer en dat ze konden gesteund worden door hen wat basisvaardigheden aan te leren in het efficiënt opnemen van hun leidinggevende rol.
Ik heb Ellen Geers ingeschakeld om hen de basisvaardigheden in het communiceren bij te brengen. Ellen brengt dit op een heel speelse, spontane en interactieve manier, aangepast aan het niveau van de betrokkenen. Zij creëert ook heel snel een goede relatie met de groep en met elk  individu. 
Zij heeft hen diverse communicatie vaardigheden aangeleerd: het voeren van informele feedback gesprekken, complimenteren, maar ook disciplinaire- en absenteïsme gesprekken voeren, motiveren, etc…
Het jaar nadien zijn we verder gegaan in het versterken van onze ploegchefs. Een deel herhaling, maar ook telkens een stap verder. Aan de hand van rollenspelen en ook met het geven van feedback onderling werden ze terug wat aangescherpt in hun eigen leidinggevende rol. 
Deze investering was voor ons een belangrijke stap in de richting die ik uit wou en wil met mijn hiërarchische lijn.

Sabine Declercq
HR Manager

Wij maken gebruik van cookies

De website van Ellen Geers maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het Meer Info