INTERVISIE


Intervisie

“Ik heb nog nooit een man ontmoet die zo onwetend was dat ik niets meer van hem kon leren.”

“Je kan van je collega’s meer leren dan je denkt!”


Wat is intervisie?

Intervisie is een gestructureerd en frequent overleg van een groep professionals om werksituaties te verhelderen en te bewerken. Een vorm van collegiale consultatie met als doel het op peil houden of verbeteren van het functioneren van de professional. Intervisie is niet debatteren maar leren. Intervisie is leren, van jezelf en van situaties met elkaar.

 

  • Samengevat is intervisie:
  • Onderlinge advisering
  • Tav werkproblemen
  • In een leergroep van gelijken
  • Binnen een overeengekomen structuur
  • In een ervaringsgericht leerproces
  • Tot oplossingen komen

Testimonial - Julie De Nul - Jan De Nul Group

In onze no-nonsense cultuur halen onze mensen al jaren het beste uit de schepen en machines, wat Jan De Nul Group tot een succes maakt.  Om deze symbiose nog een niveau hoger te tillen, geven wij onze medewerkers een symbolisch duwtje in de rug door de basisvaardigheden communiceren, motiveren, delegeren & uiteraard leidinggeven aan te bieden in een training. Deze training wordt, mede door het enthousiasme, het professionalisme en de inzet van Ellen Geers, op elk niveau goed onthaald. Ze is betrokken, verdiept zich in onze cultuur en structuur, en leert mensen stilstaan bij zichzelf. 
De trainingen waren geslaagd. Maar wat met de volgende stap ? Heel wat beginnende leidinggevenden hadden nog steeds concrete vragen: hoe pak ik die persoon aan die minder presteert? Kan het kwaad als iemand systematisch te laat komt? Hoe overtuig ik mijn overste? Ellen kwam toen met het idee om ‘Intervisies’ te organiseren. In kleine groepjes dagen onze leidinggevenden elkaar uit in hun rol. Er worden heel concrete casussen besproken en adviezen gegeven. Ellen neemt hier de rol van moderator perfect op zich. Door haar betrokkenheid heeft ze een grote impact op onze medewerkers en zien we de leidinggevenden met meer zelfvertrouwen terugkeren naar hun werkplek. Intervisie is een mooie tool om je werknemers te ondersteunen in hun groeiproces. We hebben nog een heel parcours te gaan, maar met de medewerking van Ellen zal dat absoluut de goede richting uitgaan. 

Julie De Nul

 

Wij maken gebruik van cookies

De website van Ellen Geers maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het Meer Info